Vásárlás külföldről, a fotelből
2010. november 20. írta: vecseilaszlo

Vásárlás külföldről, a fotelből

Ha már a karácsonyi ajándékokon gondolkodsz, vagy csak magadat szeretnéd meglepni valami különlegességgel, szétnézhetsz külföldön is. Mondjuk a karosszékedből vagy az íróasztalodtól, az ebay.hu-n keresztül!

Forrás: Nők Lapja cafe
Szerző: Szabó-Kállay Anna


"Hivatalosan ma indult Magyarországon – és ezzel egy időben Portugáliában és Finnországban – az eBay Nemzetközi Piactér, de a szemfülesek már pár hete kiszúrták, hogy működik az ebay.hu oldal, és bekukucskálhattak, milyen is lesz az aukciós oldal kifejezetten nekünk szánt változata.

Ismeretlen ismerős
Aki eddig ismerte és használta az eBay-t, az alapvetően aukciós oldalként emlegeti, hiszen a 15 éves cég ezzel a tevékenységgel vált ismertté. Ezt a nemzetközi piactéren elfelejthetjük, itt nem ez a fő attrakció  – amint azt a hivatalos bejelentésen, Londonban megtudhattuk. A magyar eBay-en csak fix áron lehet vásárolni, tehát nem úgy fogjuk itt életünk legjobb vételét összehozni, hogy az utolsó pillanatban bedobjuk a legjobb licitet a hőn áhított Manolo Blahnik cipőre, és megnyerjük az árverést. (A meglepő korlátozásnak az az oka, hogy az eBay előzetes tapasztalatai szerint számos országban csak összezavarja a vásárlókat, ha nem egyszerűen megvásárolni, hanem licitálni lehet az árukra.) Eladni sem lehet a nemzetközi piactéren, tehát arról is le kell mondanunk, hogy a megunt ruhadarabjainkat itt cseréljük le valami menőbbre.

Ettől függetlenül hasznos lehet az ebay.hu, főként azok számára, akik eddig nem nagyon használták, talán nem is ismerték a .com-os vagy egyéb külföldi eBay- oldalakat. A magyar változaton ugyanis csak olyan találatok és termékek jelennek meg, amelyeket kiszállítanak hazánkba is, illetve amelyeket fix áron kínálnak az eladók. A legtöbb esetben a szállítási költséget is egyből feltüntetik, néha azonban az eladóval kell felvenni a kapcsolatot, hogy ez kiderítsük. Az árakat és a szállítási költséget azonnal forintban látjuk, de megnézhetjük az eladó pénznemén is, nem kell árfolyamok és számológép után kutatnunk. Egyelőre az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Németország kínálatából lehet válogatni.

A nemzetközi piactéren csak PayPalon keresztül lehet fizetni," ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr62453968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása