Hol vásárolunk szívesen?
2010. november 20. írta: vecseilaszlo

Hol vásárolunk szívesen?

A kiskereskedelmi láncok egyre jobban megfelelnek a vásárlók elvárásainak és ezt mind hatékonyabban kommunikálják. Leginkább azon boltok márkaértéke nőtt az elmúlt öt évben, melyek a márkaépítésben és a boltszámnövelésében élen jártak – állapítja meg többek között a Nielsen ShopperTrends kutatása. Napjaink fogyasztói számára fontosabb lett a korábbiakhoz képest a vásárlás hatékonysága, a termékek és a kiszolgálás minősége, a választék, valamint a jó ár-érték arány.

Forrás:
Mai Piac
Szerző: Vágyi Erik - a Nielsen fogyasztói kutatás osztályvezetője


"Minőség és választék
Az élelmiszer-kiskereskedelem modernizálódásának kezdetén gyakran elegen­dőnek bizonyult meg­nyitni egy új hipervagy szupermarketet, disz­kontot. Akko­riban az ismertség, a tájékozottság már fontos szere­pet játszott a boltválasztási dön­tésekben. Öt éve a bolt­is­me­ret 46 százalékos súllyal szerepelt a Nielsen Bolti Márka­érték Indexében, mostanra ez 35 százalékra csökkent. Ezzel szemben a bolti imázs összetevőinek szerepe jelentősen megnőtt az elmúlt öt év alatt: 54 százalékról 64-re emelkedett a súlyuk. Fontosabb lett, mint korábban a minőség, a választék, a vásárlás hatékonysága, az ár és az elérhetőség. Összességében" ... >>


 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr212453970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása