TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor
2010. november 09. írta: vecseilaszlo

TOP 3 hiba céges Facebook oldal létrehozásakor

Ahogy nő itthon a Facebook penetrációja és most már kétmillió magyar használja aktívan ezt a közösségi oldalt, egyre több cégvezetőben merül fel az igény: "Miért ne regisztrálnám én is a cégem erre a közösségi oldalra?"

Forrás: [origo] Válallkozói Negyed
Szerző Gombos Zsolt (
OMA.hu)

"Igaz is, mindenki erről beszél, ez a jövő: vigyük fel a cégünket a Facebookra, ott szépen felépítjük a saját kis közösségünket, néha beleszólunk mások beszélgetéseibe, reklámozunk egy picit, és akkor máris nőni fog az ismertségünk, és ezáltal a vásárlóink köre. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, és sokan ugyanazt a három hibát követik el rögtön az első percekben, és csak hosszú hetek vagy hónapok után esik le a tantusz: "Kezdhetem elölről."

Ezért most megpróbáljuk összefoglalni a három leggyakrabban elkövetett hibát a cégek Facebook oldalának létrehozásakor.

Az első hiba
Természetesen lehet úgy is nekiállni a közösségi médiában való jelenlét felépítéséhez, hogy azonnali eredményeket várunk, és megpróbáljuk kéretlenül is ráerőltetni magunkat a közösségre, azonban a legtöbben már ezzel a hozzáállással elkövetik az első hibát.

A közösségi média nem csodafegyver, nem fogja egy csapásra megoldani a vállalkozás gondjait, nem lesz azonnal a zászlóshajója egy stratégiának. Ehhez idő és leginkább kitartás kell. Kitartás ahhoz, hogy előállítsuk azt a tartalmat, amivel képesek vagyunk életben tartani a közönséget, amivel cselekvésre tudjuk őket buzdítani, amitől élővé tudjuk alakítani az online közeget. Sokszor" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr262433829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása