Hogyan teheted minőségivé a weboldalad?
2010. november 09. írta: vecseilaszlo

Hogyan teheted minőségivé a weboldalad?

Ebben a leírásban néhány olyan kérdésre keresek választ, ami létfontosságú egy weboldal, blog vagy elektronikus kereskedés életében egyaránt. A kérdések és válaszok egy része általánosságnak tűnhet a régi motorosoknak, viszont a kezdő honlap tulajdonosok számár akár életmentő is lehet.

Forrás: WebPillangó
Szerző: Tupacko


"Ami talán a legfontosabb, hogy ne tévesszük szemelől az internet elsődleges célájt: információ megosztás. Ez volt a cél húsz évvel ezelőtt is és most is. Mindössze az információ formája változott meg. Tedd fel magadban a kérdést, megválaszolod a látogatóid kérdéseit? Értékes információt tartogatsz a látogatóid számára? Egységes a weboldalad vagy mindenféle össze van gyájtve rá és nem lehet kiigazodni a sok információból?

Ahhoz, hogy az oldaladra érkező felhasználók az oldaladon maradjanak két dolog szükséges: az egyik az információ minősége, a másik a letisztult és érthető navigáció, menürendszer. Ez utóbbi azért fontos, hogy a felhasználó további hasznos információkat fedezhessen fel és az oldaladon maradjon. Érdemes figyelni rá, hogy a fő navigációs egység ne legyen túlzsúfolva és legyen mindig egyazon, jól látható, helyen. Nem árt, ha az információ volumene megköveteli, ha van egy másodlagos menü is. Ennek a linközönnek az a szerepe, hogy segítsen az olvasónak a kiválasztott kategórián belül pontosabban meghatározni, hogy mit keres. Továbbá az is fontos, hogy a felhasználó mindig lássa, hogy éppen hol van az oldalon. Ennek elérésére érdemes az aktív menüpontokat kiemelni, például más színben, formában feltüntetni azokat. Az úgynevezett breadcrumbs menük is hasznosak lehetnek olyan esetben, ahol több mélységbe is eljuthat az olvasó. Ez a menü nem más, mint egy lista, amiben linkeket találunk a felsöbb kategóriákhoz, egészen a főoldalig.

Nem elég az értékes információ és a jól szervezett navigációs struktúra. Ahhoz, hogy az oldalunkat az elvárt céljainkra használják figyelni kell, hogy" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr592433380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása