Megsarcolják a webshopokat
2010. november 03. írta: vecseilaszlo

Megsarcolják a webshopokat

A magyarországi webkereskedőket is bevették a válságadóba, mivel a legnagyobb szereplők a hagyományos boltjaik forgalmát is ide csoportosíthatták volna át.

Forrás: FigyelőNET - Tények és vélemények. Figyelünk a különbségre.
Szerző: Demeter Péter


"A GKIeNet  kimutatása szerint a hazai e-kereskedelem mértéke éppen 100 milliárd forint volt a tavalyi évben, az idén pedig tovább növekedve elérheti a 135 milliárdot. A netes piacra különösen igaz, hogy a forgalom túlnyomó többségét néhány szereplője bonyolítja. A magas piaci koncentrációra jellemző, hogy 100 millió forint feletti forgalommal a piac szereplőinek mindössze 3 százaléka rendelkezik, és ők uralják a forgalom több mint 90 százalékát.

Kis Ervin Egon a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Egyesület (SzEK.org) elnöke elmondta, az adó kapcsán úgy véli, annak beszedése kerül annyiba, amelyet hozhat egyáltalán. A cégek tehát nem fognak belerokkanni, azonban az üzenete nem szerencsés, hiszen pont az érintett nagyobbak invesztálnak a legtöbbet az e-kereskedelembe.

Ezzel ért egyet" ... >>


 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr702418095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása