Régi bort nem töltünk új üvegbe
2010. október 31. írta: vecseilaszlo

Régi bort nem töltünk új üvegbe

A Google, a Facebook és a Youtube agresszív benyomulása miatt nőtt ekkorát az online piac részesedése Magyarországon – mondta Vaszily Miklós, az Origo vezérigazgatója az idei, 11. alkalommal megrendezett Internet Hungary egyik kerekasztal-beszélgetésén.

Forrás: Kreatív.Online
Szerző: Lausek Esther


"Örökké visszatérő kérdés a piacon, hogy ezen a kis nyelvi szigeten – mármint Magyarországon – van-e értelme a lokális tartalomnak, és érdemes-e befektetni a hazai digitális termékekbe, vállalkozásokba. György Péter magyar digitális értékről szóló magasröptű kedd délelőtti előadásához szorosan kapcsolódva ezt a piac érintett szereplői is megvitatták Siófokon.

Van esély az Origo és az Index mellett?
A Kálmán Olga vezette kerekasztal-beszélgetés címére, azaz hogy van-e értéke az online magyar termékeknek, a válasz inkább összetettnek tűnt, mint egyszerűnek. Veszelovszki Zsolt, a Port.hu vezetője saját piacukra vonatkozóan egyértelmű nemmel felelt, hiszen ők adatbázisokkal foglalkoznak, amelyeknél a megrendelőknek az a lényeg, hogy minél több ország szerepeljen benne. „Legjobb, ha az egész világot lefedjük, hiszen mindenhol ugyanazok a termékek vannak, a megrendelők ráadásul szeretnék az adatokat egyetlen megbízható forrásból beszerezni” – mondta, de hozzátette: a régiónak viszont nő az értéke, ez egyre inkább érdekli az ügyfeleiket.

„A régióban a lengyel, a török és az orosz online cégeknek van értéke” – fűzte ehhez Kövér József, a tőkebefektető 3tsCapital vezetője, miközben a Vatera ügyvezetője, Gerő Viktor azért megjegyezte," ... >>


 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr862408823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása