Linképítéshez 3 ingyenes eszköz ajánló - 1. és 2. rész
2010. október 31. írta: vecseilaszlo

Linképítéshez 3 ingyenes eszköz ajánló - 1. és 2. rész

Mindenki tudja – aki már épített linket – ,hogy a linképítés bizony egy piszkosul unalmas és monoton munka tud lenni. :) Ezen még az segít, hogy a magyar katalógusok közül egyre több egyedi linkszövegeket kér, mely máshol nem található meg.
Talán annyit itt megjegyzék, hogy a alapvetően 2 nagyobb tábor van a linkkatalógusok tulajdonosai között:


Forrás: Tutorial.hu -Magyar nylevű honlapkészítési leírások

"Egyedi szövegek vs (részleges) duplikációk
- Egy linkgyűjteménynek legyenek egyediek a szövegei Az egyik csapat azt mondja, hogy minden egyes linkgyűjteményben legyenek egyediek a szövegek, mert a Google rosszul tolerálja a tartalom duplikálást így mind neki (mármint a lingyűjtemény tulajdonosának), mind pedig a lapját a beajánlónak érdeke az egyedi szöveg.

- Egy linkgyűjteménynek nem kellenek egyedi szövegek Ezt állítja a másik csoport. Általában érvként az életből hoznak példákat (lsd xy katalógus, régen fut, tök jó forgalma van, nagyrészt duplikált tartalmak és még sincs büntetés hosszú ideje, sőt..)

Persze átfedések vannak a 2 tábor között és még elég sok szempontot fel lehet hozni, hogy mi alapján lehet csoportosítani a gyűjtemények tulajdonosait, de az talán egy másik bejegyzés lesz egyszer.

Jómagam hajlok affele, hogy az egyedi és minőségi szövegek többet érnek, mint a fullos duplikálások.

Azzal a módszerrel viszont nem értek egyet, mikor 1-1 katalógusnál azt olvasom, hogy" ... >>

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr202398463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása