Újabb csevej az e-könyvekről
2010. október 22. írta: vecseilaszlo

Újabb csevej az e-könyvekről

Október 6-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban mutatták be a Könyvhét legújabb számát, amely az e-könyvek és az internetes irodalom jelenlegi helyzetével foglalkozik. A bemutatóval egybekötött beszélgetésen a könyvszakma képviselői vitatkoztak volna fontos és aktuális problémákról.

Forrás: 
Könyves blog
Szerzők: .:Benedek.: - .:Wendy:.


"A PIM-ben összegyűlt szakértők Kőrössi P. József kérdéseire válaszoltak, de talán pont ezek miatt a kérdések miatt fulladt egy idő után érdektelenségbe a beszélgetés. Ugyanis az utóbbi másfél évben örvendetes módon megszaporodtak a hasonló szakmai ankétok, amelyek keretében a témát firtató alapvető kérdéseket már többször is, többféle szemszögből megválaszolták. Hiszen mára a technikai fejlődés olyannyira előrehaladt, hogy okafogyottá válik magának az e-könyvnek és digitális irodalom létének a megkérdőjelezése.

A beszélgetésen részt vett Farkas András a Fapadoskönyv.hu képviselője, Elek Tibor, a Bárka Folyóirat és a Bárkaonline főszerkesztője, Starcz Ákos, a Bookline vezérigazgatója, Németh Kinga, a Typotex Kiadó munkatársa, Horváth Iván, irodalomtörténész és Földes László, a Kossuth Kiadó és Multimédia Pláza képviselője. Ők mindannyian jártasak az e-könyvek piacán, de mégis igen kevés új információval szolgáltak, hiszen egy ilyen percről-percre változó üzletágban nem azt kell firtatni, hogy jó-e vagy rossz-e az e-könyv és, hogy egyáltalán mi is az, hanem gyakorlati, konkrét aktualitásokra kell rákérdezni.

Például érdemes lenne adekvát adatokat hallani arról, hogy hogy állnak a különböző magyar e-könyves platformok eladásai, mekkora ma a kereslet az e-könyvek iránt és, hogy a magyar sajtó hol tart a mobil eszközökön megjelenő tartalmak fejlesztésében. Starcz Ákos ugyan kitért arra, hogy az e-könyvek iránti kereslet valahol egy generált igény következménye - példaként az Amazon e-könyv olvasója, a Kindle felfutását említette, ami sokkal inkább köszönhető egy jól sikerült reklámkampánynak, mintsem az olvasási szokások megváltozásának, de annak ellenére is siker, hogy az eszközt kizárólag az Amazon tartalmaival lehet feltölteni.

Érdemes lett volna megkérdezni nemcsak a beszélgetésen megjelenektől, hanem az összes, nagy magyar könyvkiadótól is, hogy hol tartanak az e-könyvek kiadásában, milyen stratégiát követnek, mik azok a szerzők és címek, amelyeket e-könyves sikerként is el tudnak képzelni, vagy" ... >>

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr12383834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása