A Google TV nem egyedül érkezik
2010. október 13. írta: vecseilaszlo

A Google TV nem egyedül érkezik

A Google megkezdte televíziós hadjáratát, és napokkal a több gyártó és fejlesztő közös gyermekeként világra jövő Google TV megjelenés előtt arról is biztosította a közönséget, hogy a tartalomszolgáltatói oldalon sincsenek problémák.

Forrás: HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel


"A Sony, Logitech, Intel és Google közös projektjének eredménye a Google TV, ami a normál lineáris televíziózást bolondítja meg a webes tartalommal, alkalmazásokkal és az IP-alapú szolgáltatásokkal. Az ötlet nem túlzottan eredeti, hiszen az Apple-nek is van hasonló megoldása, illetve világszerte nagyon sok IPTV, illetve digitális kábel szolgáltató igyekszik feldobni szolgáltatását extrákkal. Sőt, hazánkban a HomeSys nevű rendszer kicsiben, korát megelőzve már hasonló próbálkozással rukkolt elő közel fél éve.

A mostani bejelentés már csak hab a tortán, hiszen a korábban tisztázott hardveres és szoftveres környezethez már csak a televíziós tartalomszolgáltatók támogatása hiányzott. Most pedig kiderült, hogy a Turner Broadcasting, az NBC Universal, az HBO, az Amazon és több egyéb szereplő egységesen állt az új kezdeményezés mögé.

Android itt is
A Google TV platform alapja a 2.1-es verziójú Android, tehát ugyanaz, ami a legtöbb androidos okostelefonon is fut. Nyilván a kezelőfelületet és a dizájnt átalakították a nagy kijelzőnek megfelelően, illetve úgy, hogy azt könnyedén lehessen kezelni egy speciális távirányító segítségével. Nem lesz nagy meglepetés viszont, hogy"... >>


 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr282361204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása