Magyarországra érkezett az eBay
2010. október 07. írta: vecseilaszlo

Magyarországra érkezett az eBay

A hazai online kereskedelemben az aukciózás klasszikus két szereplője az Allegro-csoporton keresztül a dél-afrikai Naspers tulajdonában lévő Vatera és a Tesz-Vesz. A két szereplő eddig nyugodtan erősödhetett, de most megkapja a világ legnagyobb aukciós szolgáltatóját konkurenciaként.

Forrás: HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel


"Hivatalos bejelentés ugyan még nem történt, viszont egy ideje elérhető a világ legnagyobb aukciós oldala magyar domainnév alól, lokalizálva is. A terjeszkedés komolyabban megzavarhatja az itthon eddig nyugodtan, komoly konkurencia nélkül működő Vatera, Tesz-Vesz párost. Egyelőre nem sok minden derül ki az új oldal látszólag béta változatából, az viszont biztos, hogy a magyar felhasználók másodrendű aukciózók lesznek a globális palettán. Egyrész nem érhetünk majd el minden termékkategóriát, másrészt eladni sem tudunk.

Magyar piac
A kezelőfelület és az ajánlók viszont teljesen magyar nyelvűek, s a felhasználási feltételek alapján már most tudható, hogy az e-mail helpdesk is képes lesz magyar nyelven kommunikálni az ügyfelekkel. Ami viszont okozhat nehézségeket az idegen nyelvet nem beszélőknek, hogy a külföldi termékek adatlapjai továbbra is anyanyelvükön érhetők el, ezt maximum a Google Translate szolgáltatással tudja értelmezni a kevésbé művelt magyar.

Amennyiben mégis sikerült vásárolnia valamit, akkor bankkártyával vagy egyéb módon nem, kizárólag a PayPal rendszeren keresztül fizethet a hazai felhasználó, amihez ott egy külön fiókot kell nyitni. A PayPal a világ legnépszerűbb"... >>

 

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr312352979

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar eBay: ráfizetünk? 2010.10.07. 23:16:30

A minap jelent meg a hír, hogy az eBay Magyarországra érkezett. Mondjuk ne akadjunk fenn azon, hogy egyébként tökéletesen mindegy, hol székelnek az Internetes cégek, egyszerűen vessünk egy pillantást a „magyar” eBay honlapra. Az első három ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása