Mi a SEO lényege a többség szerint?
2010. szeptember 24. írta: vecseilaszlo

Mi a SEO lényege a többség szerint?

Ha egy laikus a SEO alapjai iránt érdeklődik, akkor leggyakrabban olyan technikai információkkal fog találkozni, melyek bár tételesen felsorolják az optimalizáláshoz szükséges paramétereket, eljárásokat, eszközöket, azonban vajmi kevés szót ejtenek arról, hogy mi is az egész lényege. Kb. olyan ez, mintha egy szakácskönyvben csak a szükséges nyersanyagokat tárgyalnák, az étel elkészítéséről pedig egy szót sem ejtenének.

Forrás: Oldalgazda
Szerző: Jároli József

"Keresőoptimalizálás lényege a webfejlesztő szerint
Mivel sok, valamilyen szinten keresőoptimalizálással (is) foglalkozó cég illetve szakember elsősorban vagy eredendően webfejlesztő lenne, ezért kézenfekvő, hogy az optimalizálással kapcsolatos kérdéseket is leginkább technikai szemszögből közelíti meg.

Az ilyen szakemberek weboldalain a keresőoptimalizálásról szóló bevezető igen gyakran a SEO szempontjából kitüntetett szereppel bíró elemek felsorolásába torkollik, gyakran pedig különféle eszközöket is nyújtanak olvasóiknak az egyes technikai paraméterek "ellenőrzésére".

Sokszor előfordul ezért, hogy amikor egy programozói háttérrel rendelkező szakember SEO ajánlatot ad, akkor szinte kizárólag csak a technikai paraméterekre koncentrál. Ezek közül lehet fontos is mint az egyedi Title és Meta Description elemek, lehet kevésbé lényeges is mint például a kulcsszósűrűség, vagy egyáltalán nem lényeges mint a szemantikailag tökéletes és szabványos HTML kód.

Olyannal is találkoztam már, hogy egy webfejlesztő akkurátusan odafigyelt rá, hogy megbízói számára készített szájtról linkelje az összes általa készített és saját weboldalt, csak éppen a kérdéses szájt tartalmából semmit sem lehetett látni a keresőkben, alapvető technikai hibák miatt.

SEO a Google szerint
A keresőoptimalizálás terén fogódzkodót kereső megrendelők, weboldal-tulajdonosok azonban a Google-től sem várhatnak sokkal többet e téren. Lehet, hogy azért, mert" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr142313180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cicus.Ügynök 2010.10.06. 16:04:04

Ezúton szeretnék gratulálni a blogjához! A témában szerintem az egyik legjobb!
süti beállítások módosítása