A közösségi vásárlásé a jövő?
2010. szeptember 14. írta: vecseilaszlo

A közösségi vásárlásé a jövő?

Az eredeti amerikai cég, a Groupon rekordidő alatt érte el az egymilliárd dolláros értéket. Annyira sikeres, hogy több száz klónja van már világszerte. Csak idő kérdése volt, hogy itthon is megjelenjenek a hasonló oldalak, néhány hét alatt két közösségi vásárlós oldal indulásáról is beszámolhatunk, ezek a Veddvelem és a Bónusz Brigád.

Forrás: Index
Szerző: Dzindzisz Magdalena


"Az amerikai Groupon a valaha volt leggyorsabban növekvő cég – legalábbis a Forbes magazin szerint. Andrew Mason 2008-ban alapította a közösségi vásárlós szájtot. Az ötletet egy nonprofit oldal, a The Point adta, itt közösségek alakultak kampányokhoz, akciókhoz.

Maga a Groupon név a group (csoport) és a coupon (kupon) összevonásából ered – ez be is mutatja az oldal lényegét, a közösségi vásárlást. Arra a kereskedelemben ismert elvre épül, hogy minél többet veszel valamiből, annál nagyobb kedvezményt kapsz.

Alakulása után másfél évvel a Groupon már huszonkét ország száznegyven városában kínál kedvezményeket. A cég által kifejlesztett rendszer lényege, hogy különböző szolgáltatócégektől, leginkább éttermektől, fitnessz- és wellnesskluboktól, kozmetikai szalonoktól nagy, rendszerint ötven százaléknál is nagyobb kedvezményt alkudnak ki annak fejében, hogy ezért egy bizonyos előre megállapított számú vevőt juttatnak az étterembe, boltba, klubba.

A tranzakció kuponokkal folyik: a vevő" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr662291676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FFwd 2010.11.10. 23:18:25

Állítólag már 6 ilyen groupon klón létezik magyarországon! Sőt, most láttam, hogy már egy olyan hírlevél is van, amiben benne van az összes többi ajánlata is: www.mindenkupon.com
Ez mondjuk elég praktikus, mert kettőre vagy háromra még feliratkozik a halandó, de ötre már biztosan nem :)

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2010.11.11. 16:21:46

Köszi az értékes infót, nagyon jó!

Qponverzum 2010.11.24. 13:29:52

A www.qponverzum.hu pedig a Groupon szerű hazai közösségi vásárlásos oldlalak gyűjtő oldala, ahol egy helyen követhető az összes aktuális és korábbi ajánlat és még hírlevélre sem kell feliratkozni hozzá. Qponverzum - Minden deal egy helyen
süti beállítások módosítása