Lőttek az akciós könyvnek?
2010. szeptember 02. írta: vecseilaszlo

Lőttek az akciós könyvnek?

A könyvszakma többsége szerint veszélyezteti az ellátást, ha az új könyveket akciósan is lehet árulni, ezért befagyasztanák az árakat. A törvényjavaslat régóta kész – hamarosan újra beterjesztenék. A versenyhivatal és a szakma egy része viszont azt mondja: a könyvvásárló akkor jár jól, ha versenyeznek érte a kereskedők. Például árengedményekkel.

Forrás: fn.hu
Szerző: Tamásné Szabó Zsuzsanna


"A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE) törvényjavaslatot  készül beadni arra, hogy az újonnan kiadott könyvek árából fél évig ne lehessen engedményt adni, pedig ezzel az egyesületen belül sem ért minden tag egyet.
Az újdonságok védelmében közel száz év óta rögzítve voltak a magyar könyvárak, írta az indoklásban az egyesület, s a hagyomány csak 4 éve szakadt meg, amikor a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozattal tiltotta ezt meg. A MKKE ekkor volt kénytelen saját versenyszabályából törölni a szabott árra vonatkozó részeket. A döntésbe azonban nem nyugodott bele: perre ment a GVH ellen, de veszített. Mivel a versenyhivatalt nem tudta másképp megkerülni az egyesület, törvény útján próbálta bevezettetni a rögzítettárakat.
Javaslatuk" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr552259190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása