Nem jó, ha tolakodó a banner
2010. július 29. írta: vecseilaszlo

Nem jó, ha tolakodó a banner

Egy nemrég közzétett tanulmány arra világított rá, hogy nem feltétlenül hatékonyak azok a reklámok, amelyek habár relevánsak, de túlságosan tolakodóak.

Forrás: Honliner - Online marketing szakmai portál
Szerző: Genda Csongor


A Rotman School of Management kutatói több mint 3 ezer online kampányt vettek górcső alá, hogy lemérjék a különböző internetes reklámok hatékonyságát, és megtudják, mennyire emlékeznek a szörfölők egy-egy hirdetésre. A szakemberek azt tapasztalták, hogy a képernyő jól látható részén elhelyezett bannerek esetében magasabb a visszaemlékezési arány, a tartalmomhoz kötődő hirdetések esetében viszont sokkal nagyobb volt a vásárlási szándék.



A logikus gondolkodás ösvényén maradva ebből arra lehetne következtetni, hogy ha ezt a két megoldást elegyítjük, akkor egy atombombaként robbanó kampányt kapunk, amely óriási profitot fog majd eredményezni, ám ez a feltevés koránt sem igaz, ugyanis pontosan ennek az ellenkezőjét észlelték a marketingesek. Az igaz ugyan, hogy az internetezők továbbra is jobban emlékeztek ezen reklámokra, a vásárlási kedv azonban erősen megcsappant, még az eldugott helyeken bevillanó bannerek is több vásárlót eredményeztek. Éppen ezért" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr962165537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása