A piac mérete és az üzleti stratégia - mikor jó?
2010. július 06. írta: vecseilaszlo

A piac mérete és az üzleti stratégia - mikor jó?

Az üzleti stratégia sok pontja együtt jár a marketinggel, ezért a stratégiánál sokszor szóba kerülnek a marketinges kérdések is a vállalkozókkal, hogy mi passzolna a stratégiába, és ezekre milyen megoldást lehetne találni.

Forrás: Okosvallalkozas.blog - Nagy stratégiák kis cégeknek Borsányi Andrea mikrovállalkozás-szakértővel
Szerző: Borsányi Andrea


"Ilyenkor gyakran jön "stratégiailag" az a kisvállalkozói gondolat, hogy valamilyen különlegességbe kéne belefogni a cégben, mert hallották, hogy "mást kell csinálni, mint a többi vállakozás"...

De mekkora piacon is működsz? Nézzük meg, mi történhet - milyen üzleti stratégiával...

Amíg a cégeddel egy kisebb, helyi felvevőpiacra dolgozol, eléggé átlagosnak kell lenned abban, hogy mit csinálsz. Szerinted megélhet mondjuk egy különleges olasz cipőket forgalmazó bolt egy háromezer fős kistelepülésből? Ezzel szemben egy jó kis cipőjavító annál inkább.

Bátran átlagos lehetsz azt nézve, hogy ha kis piacon vagy, ott megfelelő forgalmat az olyan megszokott szükségletekből lehet jó eséllyel csinálni, amihez nem kell külön magyarázat.
Házias vendéglő, kifőzde háromezres piacra - reális. Spanyol étterem ugyanerre - nem reális.
Egy jó(nak tűnő) ötlettel és marketing fogásokkal, de alapos üzleti stratégia nélkül itt nem tudsz csatát nyerni. Egy kis piacon" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr142125724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása