Grimaszol netezés közben? Most lebukott!
2010. július 02. írta: vecseilaszlo

Grimaszol netezés közben? Most lebukott!

Mindannyiunkban valamilyen reakciót vált ki egy-egy weboldal. Egy kanadai tudóscsoport olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, ami követi és felméri netezés közben a hangulatunkat - és még sok mást.

Forrás: Népszava Online

"A montreali egyetem professzora csoportjával egy olyan új szoftveren dolgozik, ami értékeli az internethasználók biológiai válaszait arra, amit a neten látnak.

Az eddigi kísérletek megmutatták, hogy a webhasználók testhőmérsékletükkel, szemük mozgásával, arckifejezésükkel hogyan reagálnak a weben látottakra. A kutatók analizálják azokat a beérkezett adatokat, amik szerintük mind összefüggnek az online aktivitással. A technológiát már tesztelik az egyetem kísérleti centrumában. Itt fejlesztik tovább a szoftvert, ami tovább vizsgálja, hogyan a látogatók különféle hangulati reakcióit. A kutatás azért fontos, mert a tanulmányok eredményeként látják el a cégeket olyan adatokhoz jutnak hozzá, amelyek segítik őket az online tapasztalataik tökéletesítésében.

Az e-kereskedelem és más különféle web-kereskedelem területén" ... >>

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr672123645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása