Nesze semmi - Virtuális világok, valódi pénz
2010. július 01. írta: vecseilaszlo

Nesze semmi - Virtuális világok, valódi pénz

Nesze semmi

A való élet gondjai elől egyre többen a virtuális világba menekülnek, ezért robbanásszerűen nő a digitális térben elköltött igazi pénz mennyisége.

Forrás: HVG.hu (A HVG.hu korábbi cikkeit csak regisztrált felhasználók olvashatják. A regisztráció ingyenes)

"„Légy szabad, változz meg, és szeresd az életet” – ajánlja az egyik legnépszerűbb internetes virtuális világ, a Second Life (SL) beharangozója. Az SL és vetélytársai, köztük a csak 18 éven felüliek által látogatható Red Light Social Center jó évet zártak: a világ minden térségében jelentősen megnőtt a forgalmuk, az USA-ban például a 2008-as félmilliárd dollár után egymilliárdos bevételre számítanak.

A virtuális világokban vagy a Facebookhoz hasonló közösségi oldalakon elérhető online játékokban a felhasználók mindent megvehetnek: földet, fegyvereket, csodapajzsokat, ruhákat, másoknak szánt ajándékokat vagy éppen a netes játéktermekben forgó zsetonokat. Nemcsak költhetnek, kereshetnek is pénzt. A magukat avatárokkal – virtuális énjükkel – helyettesítő játékosok az SL-ben eladhatják a digitális portékájukat, és akadnak, akik havonta több száz vagy ezer dollárral válnak gazdagabbá.

A digitális világok először Ázsiát hódították meg. Kínában, Japánban és Dél-Koreában hétszer annyit költenek ilyen árukra, mint Amerikában, ahol a felmérések szerint eddig csupán minden tizedik ember vásárolt ilyen cikkeket. A látogatók hatvan százaléka" ... >>
(a cikkhez kapcsolódóan megtekinthető diagram: Bevétel virtuális termékekből év/milliárd dollár 2008-2013)


Kapcsolódó további külföldi cikkek:
Libe Goad: US virtual economy will rake in billions by 2015
pixelsandpolicy.com: How Much is the Virtual Economy Worth?

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr512123616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása