Hibás szavak miatt büntették az EBayt
2010. február 17. írta: vecseilaszlo

Hibás szavak miatt büntették az EBayt

Megbüntette az EBay amerikai aukciós portált egy franciaországi bíróság, amiért rosszul szerepeltette a luxuscikkeiről ismert LVMH nevét keresőrendszerében.

Forrás: Napi Gazdaság

"Az EBay nem tarthatja fent a hibásan írt, az LVMH márkanevéhez hasonlító szavakat az online kereső rendszerében, amit az internetezők használnak a weboldalán - idézi a párizsi bíróság döntését a Bloomberg.

A bíróság 200 ezer euró megfizetésére kötelezte a céget, amiért megsértette a Louis Vuitton védjegyét és kárt okozott a luxuscég márkáinak imázsában, amiért hibás kulcsszavakat használt, például a louisvitont. Az EBaynek közleményt kell kiadni a döntésről a sajtóban és a franciaországi weboldalán.

A cég nyolcfajta hibás verziót használt a Louis Vuitton márkanevére a keresőiben, amit" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr721765323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása