A webkettő 95 százaléka veszélyes hulladék
2010. február 15. írta: vecseilaszlo

A webkettő 95 százaléka veszélyes hulladék

Borús képet fest az internetről a Websense Security Labs félévente kiadott jelentésének, a State of Internet Securitynek legújabb kiadása.

Forrás: Index

"Az online biztonsággal foglalkozó tanulmány szerint a webkettő valósággal fuldoklik a rosszindulatú, automatikusan generált, és veszélyes tartalmakban.

A szervezet honeypotnak nevezett csali gépek és hálózatok segítségével elemzi az online veszélyforrásokat, a rendszere óránként 40 millió weboldalt és 10 millió emailt fésül át vírusterjesztő oldalakra mutató linkek után.

A tanulmány egyetlen pozitív része, hogy a rosszindulatú weboldalak száma egy kicsit (egész pontosan 3,3 százalékot) csökkent 2009 első félévéhez képest – igaz, ezt egy óriási, 225 százalékos ugrás előzte meg a tavalyi év első felében. A vírusok terjesztéséhez már nem saját oldalakat építenek az online bűnözőket kiszolgáló hackerek, sokkal jellemzőbb, hogy egyébként megbízható oldalakra törnek be, és rejtik el a forráskódban a rosszindulatú programsorokat (az összes vírusforrás 71 százaléka ilyen).

A legmegdöbbentőbb adat, hogy" ... >>

A teljes jelentést innen lehet letölteni (regisztráció kell hozzá).

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr581759286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása