Közösségi nyüzsgés a Gmailben - Google Zümm
2010. február 11. írta: vecseilaszlo

Közösségi nyüzsgés a Gmailben - Google Zümm

A Google küldetése, hogy napjaink információáradatát áttekinthetővé tegye, rendszerezze. Ezt segíti a most bemutatott szolgáltatás, a Google Zümm is, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen nyomon követhessék ismerőseik közösségi tevékenységét. A szolgáltatás közvetlenül a Gmail postafiókból, illetve akár mobiltelefonról is elérhető.

Forrás: Google

"Napjaink számtalan státuszüzenettel, csirippel és folyamatosan frissülő hírfolyamokkal teli világában az eligazodás egyre nehézkesebbé válik. A Google Zümm egy új, és egyszerű módja a státuszüzenetek, fotók, videók és más egyéb tartalmak kezelésének, megosztásának, valamint beszélgetések kezdeményezésének. A Zümm a már meglévő közösségi kapcsolatokat használja a Gmail postafiókon belül, illetve email és chat előzmények alapján ajánl ismerősöket.


 

 

 

 

A Zümmben az egyes tartalmak megosztása történhet privát vagy nyilvános módon is, így a felhasználóknak nem szükséges más szolgáltatásokat használnia. A már meglévő Gmail fiókkal való szoros integrációnak köszönhetően, könnyen nyomon követhetőek a beszélgetésfolyamok. Továbbá a Zümm mobiltelefonos használatakor az aktuális tartózkodási hely is megosztható.

A Google Zümm egy olyan nyílt rendszer, ami jelenleg támogatja a Picasát, a Google Readert, a YouTube-ot, a Flickr-t, a Bloggert és a Twittert, és a sort számos más alkalmazás követheti majd. A fejlesztők és szolgáltatók, akik szeretnék termékeiket a Zümm-be integrálni egy egyszerű feed-alapú API segítségével megtehetik ezt, mely idővel egy teljesen írható/olvasható API-vá alakul majd.

A Google Zümm szolgáltatást a következő hetekben a Google fokozatosan terjeszti ki a Gmail-fiókokra, így az új ikon hamarosan minden felhasználó számára megjelenik majd a Beérkező levelek mappa alatt.

Még több információ a Google Zümmről a buzz.google.com oldalon.

 

 

Elgondolkodtató megjegyzés:
"Már csak ez hiányzott :D Twitter, facebook, wawe stb... Dolgozni ki fog? :D"
Posted by Száraz Attila
Forrás: Google Zümm

 

 


 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr951748518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása