Egyre romlik a könyvesboltok helyzete
2010. február 10. írta: vecseilaszlo

Egyre romlik a könyvesboltok helyzete

A tavalyi év mérlege még nem készült el a könyvszakmai műhelyekben, a megkérdezettek azonban általában visszaesésről számolnak be, ha a forgalom kerül szóba.

Forrás: Népszava Online

"Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója szerint a szupermarketek könyvforgalmában egyes esetekben huszonöt százalékos csökkenés is érzékelhető. A gazdasági válság mellett a könyvszakma saját belső ellentmondásai is sújtják az ágazatot.

A válságos világgazdasági évnek tudhatjuk be, hogy könyvkiadásunk jó másfél évtizede tartó lankadatlan sikerszériája mind a megjelent könyvcímekben, mind a példányszámban tapasztalható emelkedés megtorpant. Az éves összegzések most készülnek, egyelőre a könyvszakmai szereplők becsléseire hagyatkozhatunk, annyit talán kijelenthetünk, hogy a gazdaság sok más szereplőjéhez képest a visszaesés csekélyebb mértékű.

Zentai Péter László a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója szerint tíz éve az idei a legrosszabb esztendeje a hazai könyvkiadásnak. A gazdasági krízisen kívül sajnos fokozattan sújtotta a könyvpiaci szereplőket, hogy a karácsonyi szezon egy, másfél hónapos időtartam helyett mindössze néhány hétig tartott. Külön balszerencseként könyvelhették el a kereskedők és a kiadók, hogy arany- és ezüstvasárnapon dermesztő, rettenetes időjárás sújtotta a vásárlókat, és aki tehette vagy beszerezte már az ajándékokat, inkább otthon maradt.

Igaz, nem mindenki panaszkodik. Az egyik legjobb adottságokkal rendelkező," ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr731745525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása