Névtelenséget ígérő webkereső
2010. február 09. írta: vecseilaszlo

Névtelenséget ígérő webkereső

Névtelenséget ígér a Startpage webes kereső, amely elsősorban a magánéletük védelme miatt aggódó felhasználóknak kínál diszkrét szörfölési lehetőséget.

Forrás: Prim Online

"A www.startpage.com címen található keresőmotor már 2005 óta központi kérdésként kezeli a felhasználók biztonságát, ellentétben a népszerűbb böngészőkkel, amelyek a látogatók internetezési szokásait, kedvenc oldalait és a keresési mezőbe írt kulcsszavait is
rögzítik - egyebek mellett - a hirdetési bevételek optimalizálására.

A Startpage oldalán a látogatók azonban csak addig voltak biztonságban, amíg a keresőmotor felületén tekintették meg a találati eredményeket. A hivatkozásokra kattintva, azaz a honlapot elhagyva ismét " láthatóvá" váltak. Éppen ezért a Startpage elindította az új proxyszolgáltatását, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a netezők nem a saját IP-címükön, hanem a Startpage proxyszerverén keresztül csatlakoznak a kívánt oldalakhoz.

"A netes keresések biztonsági kockázatára tavaly hívtam fel a figyelmet" - mondta Katherine Albrecht, a Startpage amerikai szóvivője. Hozzátette, hogy a Google a keresőjéhez tavaly olyan alkalmazást telepített, amellyel" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.    

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr701741725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása