Tiltás ellenére is követte a felhasználókat a Google
2010. február 08. írta: vecseilaszlo

Tiltás ellenére is követte a felhasználókat a Google

A Google kénytelen volt új változatot kiadni Google Toolbar nevű eszköztárából, miután kiderült, hogy az letiltott állapotban is folyamatosan küldött olyan információkat a cég részére, amely alapján az pontosan követhette, hogy felhasználói pontosan merre járnak is mit is néznek meg az interneten.

Forrás: PC fórum - Informatikáról mindenkinek
Szerző: Sting


"A cég szerint mindössze egy programozási hibáról van szó, és eszük ágában sem volt titokban "kémkedni" az eszköztárt telepítő webezők után.

A Google Toolbar letiltott állapotban történő működésére még hétfőn derült fény, amikor a Harvardi Egyetem egyik professzora egy videót tett közzé  weblapján, amelyben egyértelműen bemutatta, hogy az eszköztár kikapcsolását követően is kommunikál a Google szervereivel, pontosan elküldve" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr601735137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása