Uniós Google vizsgálatot kér a Microsoft
2010. február 03. írta: vecseilaszlo

Uniós Google vizsgálatot kér a Microsoft

A Microsoft vezető jogtanácsosa és Nicolas Sarkoy vizsgálatot indítana a keresőmarketing piacon domináns Google ellen.

Forrás: PC World.üzlet
Szerző: Molnár József


"Ha van egy kiemelkedően fontos piacon 90 százalékos részesedést birtokló céged, elkerülhetetlen, hogy az emberekben kérdések merüljenek fel. Mi ezt tapasztalatból tudjuk" - mondta Brad Smith, a Microsoft vezető jogtanácsosa az unió képviselői előtt mondott beszédében. Utalva a Windowsok részét képező Internet Explorer miatt indult trösztellenes eljárásra, a Windows Media Player elleni ítéletre, sőt még az Intel vesszőfutására is. Az unió eddig ugyanis mindig az erős verseny pártján állt, s igyekezett megakadályozni a monopóliumok kialakulását.

Brad Smith - aki legutóbb még felhőtörvényért lobbizott - szerint ezért érthetetlen, hogy a Google eddig miért nem került a Bizottság célkeresztjébe, s hogy tudta eddig megúszni a trösztellenes pereket, hiszen a keresőcég az öreg kontinensen is domináns az online hirdetési piacon. Ha a Net Applications globális adatiból indulunk ki, akkor a Google piaci részesedése 85,34 százalék, míg a Bing" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001717527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása