Internethasználati szokások a 14-69 évesek körében
2010. február 02. írta: vecseilaszlo

Internethasználati szokások a 14-69 évesek körében

5 hét alatt közel 45ezren töltötték ki a VMR 2009 második félévi kutatásának kérdőívét. Az évente két alkalommal elvégzett vizsgálat – amely ez alkalommal is közel 300 honlap látogatói összetételét, szokásait és attitűdjeit vizsgálta – 140 weboldalon és a három legnagyobb DM-szolgáltató rendszerén keresztül volt elérhető.

Forrás: NRC - InformatiOnline

"A felmérés segítségével lehetővé válik a honlap látogatók demográfiai  jellemzőinek folyamatos vizsgálata, a változások nyomon követése. Cikkünkben rövid ízelítőt kívánunk nyújtani a VMR internethasználatra vonatkozó eredményeiből.

Internethasználat

A penetráció növekedésével fokozatosan csökken az internetes populáció férfias, fiatalos, urbánus jellege – de természetesen még mindig e csoportok dominanciája figyelhető meg. A gyakori nethasználók 52 százaléka férfi, 45 százaléka 30 év alatti, 26 százaléka Budapesten él.

Az internet használat tudatosabbá válására utal, hogy évről évre nő a levelezésen, böngészésen túlmutató tevékenységeket végzők aránya. A célcsoport 73 százaléka használja chatelésre a világhálót, fórumozni 38 százalékuk szokott. Blogokat az internetezők 54 százaléka olvas alkalmanként, rendszeresen azonban már csak 11 százalékuk teszi ezt, a saját bloggal rendelkezők aránya pedig kevesebb mint 10 százalék. A Twittert a hazai internetezők még csupán alig több mint 1 százaléka használja rendszeresen.

Minden második netpolgár szokott valamilyen ingyenes játékot játszani az interneten. Online szerencsejátékot" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr981717390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása