Ha csak a Twitter és a Facebook lenne a hírforrás...
2010. február 02. írta: vecseilaszlo

Ha csak a Twitter és a Facebook lenne a hírforrás...

Öt újságíró arra vállalkozott, hogy levonulnak vidékre, és megkísérelnek pusztán a Twitterre és a Facebookra hagyatkozva újságcikkeket írni. A kísérlet során sem más webszájtokat, sem mobiltelefont, sem tévét, sem rádiót nem használhatnak.

Forrás: Webisztán - Webcserkészet 2.0
Szerző: Hírbehozó


"Már önmagában a kísérlet is elég fura. Hiszen ha információra van szükségem, és csak a Twittert olvashatom, elég megkérdeznem valakit, hogy nézzen utána ennek vagy annak. Például másolja be a Wikipediáról vagy más hírforrásokból a releváns információkat, és máris sokkal több adat áll rendelkezésemre, mintha csak a twiteket vagy facebookos státuszüzeneteket olvasgatnám.

Szóval, bár a kísérlet első blikkre érdekesnek tűnik, valójában szerintem mind a probléma megközelítése, mind a választott módszertan hibás.

Kicsit a francia kísérletre rímel" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr271717294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása