Videokölcsönzőt indít a YouTube
2010. január 28. írta: vecseilaszlo

Videokölcsönzőt indít a YouTube

A YouTube újabb lépést tesz, hogy az egymilliárd vicces amatőrvideó és bedigizett zenés klip birodalmából (illetve inkább amellett) a profi tartalomra koncentráló, a nagy stúdiókkal együttműködő, és tőlük némi pénzt is leakasztó rendszerré váljon.

Forrás: Index

"A hivatalos YouTube-blogon jelentették be [1], hogy január végén elkezdik legújabb szolgáltatásuk, a videokölcsönzés nyilvános tesztüzemét. Az akció egyben a Sundance filmfesztivál reklámja is, ugyanis első körben a fesztiválon bemutatott filmek kerülnek a kölcsönző kínálatába.

A filmeket 3,99 dollárért lehet kikölcsönözni, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy 48 órán át válik elérhetővé a videó, azalatt annyiszor nézzük meg, amennyiszer csak akarjuk (hogy hogyan akadályozza meg a rendszer, hogy ezzel együtt le is mentsük a gépünkre, egyelőre nem ismert, ahogyan az sem, hogy hogyan osztozik a kölcsönzési díjon a YouTube és a film kiadója). A későbbiekben a kölcsönzési időt és az árat is a film jogtulajdonosa állíthatja majd be.

Az online videókölcsönző bizniszben a YouTube a maga hatalmas látogatószámaival  kemény konkurenciát jelenthet az iTunesnak, az Amazonnak, a Netflixnek, és a Blockbuster videotéka-hálózat online szolgáltatásainak.  Elemzők szerint ha a kölcsönzős biznisz bejön," ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr221708377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Symbol Developer · http://www.symboltech.hu 2010.01.28. 20:30:15

Remek ötlet!
Én már egy éve várom, hogy a digitális TV ne csak a HD és HDready körül forogjon és ne csak a nyugdíjas izgató "Nem fog működni a Junoszt" riogatás legyen, hanem kölcsönző.

Minden este, amikor nem vagypk álmos, el AKAROK költeni $4-t egy filmért. Hogy ne legyen benne reklám, ne legyen benne Szellő István és a híradó, meg semmi, csak a film.

Film alatt a saját gyártásút is értem, meg a sorozatokat is. LOST-ot is "megvettem" volna reklám és várakozás nélkül.
süti beállítások módosítása