Szabadon garázdálkodnak a könyv-kalózok
2010. január 19. írta: vecseilaszlo

Szabadon garázdálkodnak a könyv-kalózok

A filmiparhoz hasonlóan a könyvkiadók számára is egyre nagyobb gondot okoznak a kalózok. A dinamikusan növekvő e-könyvek piacát beárnyékolják az illegális másolatok.

Forrás:
PCWORLD.üzlet
Szerző: Molnár József


"A Kindle karácsonyi sikere rávilágított arra, hogy érdemes odafigyelni az elektronikus könyvekre, hiszen a következő év(ek) slágerei lehetnek az elektronikus megjelenítők és a digitalizált kiadványok. A számok beszédesek. Az Amerikai Kiadók Egyesületének (AAP) adatai szerint 2009 második negyedévében összesen 39 millió dollár bevételt produkált a tengerentúlon az e-könyvek piaca, amely háromszor haladta meg a 2008-as forgalmat. Sőt az Amazon statisztikái szerint a Kindle tulajdonosok átlagosan háromszor több könyvet vásárolnak, mint az e-olvasóval nem rendelkező társaik.

Nem meglepő módon a sikerek mellett rögtön megjelentek a kalózok, ami miatt a fekete kópiák is hasonló növekedést tudtak elérni. A két trendre jó példa, hogy Dan Brown szeptemberben megjelent Elveszett jelkép (The Lost Symbol) című könyvét az első napokban több digitális példányban adták el Kindle olvasókra, mint hagyományos könyv formájában. E mellett pedig 24 órán belül a fájl-megosztó oldalakon megjelentek a művének kalózmásolatai is, amelyet a becslések szerint" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr211684943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása