Böngészőválasztás: mélyütés az Explorernek?
2010. január 06. írta: vecseilaszlo

Böngészőválasztás: mélyütés az Explorernek?

Három hónapon belül a Windows rendszerekhez megérkezhetnek a böngészőválasztó képernyők. Vajon az EU döntése felkavarja a piacot?

Forrás: PC WORLD.üzlet
Szerző: Molnár József


"A tegnapi napon a Microsoft és az Európai Bizottság képviselői bejelentették, hogy hosszú vita után sikerült megegyezésre jutniuk a Windowsok részét képező beépített Internet Explorer ügyében indult trösztellenes eljárásban. A megállapodásuk alapján a redmondi szoftvercég szinte minden pontban engedett, így sikeresen elkerülte a 6 milliárd eurós bírságot.

Ennek értelmében három hónapon belül az XP, a Vista és a Windows 7 operációs rendszerek gazdáinak a gépein kopogtatni fog az úgynevezett böngészőválasztó képernyő, amely az alapértelmezettnek szánt alkalmazásról volt érdeklődni. Mindez a becslések szerint több mint 100 millió számítógépet fog érinteni a jövőben, s ezen belül is 30 millió rendszeren fog megjelenni az elkövetkező 5 évben.

A két fél megállapodása értelmében a sokat vitatott képernyőn 12 böngésző fog helyet kapni, azon belül is 5 lesz előtérbe helyezve: az Internet Explorer, a Safari, a Google Chrome, a Firefox és az Opera. Míg az AOL, a Maxthon, a K-Meleon, a Flock, az Avant Browser, a Sleipnir és a Slim a második vonalba szorul majd. Fontos még, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451652035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thing 2010.04.08. 13:41:07

Nyakunkon a választás!

jela.hu/?p=828

:-)
süti beállítások módosítása