Karácsonyi bevásárlást tart a Google
2010. január 04. írta: vecseilaszlo

Karácsonyi bevásárlást tart a Google

A keresőcég vezetői nem csak pihenéssel töltik az ünnepeket. Ezt bizonyítja, hogy a webes konszern két cégre is szemet vetett.

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"Az elsődleges célpont a Yelp, ami a Google-hez hasonlóan egy kereső, mely eddig nem igazán ismert. A Yelp egy olyan portált üzemeltet, ahol a látogatók értékelhetik és osztályozhatják a különböző intézményeket, például az éttermeket. A Techcrunch információi szerint a Google kész lenne akár 500 millió dollárt is fizetni a Yelpért. Amennyiben az üzlet megvalósul, úgy augusztus óta ez lenne a Google ötödik cégfelvásárlása. Korábban a vállalat az AdMob reklámértékesítő társaságot vette meg potom 750 millió dollárért.

A Yelpet 2004-ben alapította a Paypal két egykori munkatársa és különböző cégek eddig közel 31 millió dollárt fektettek be a vállalkozásba. A befektetők egy része ugyanakkor kevesli a Google által felajánlott félmilliárd dollárt és úgy vélik, elhamarkodott lenne a Yelp eladása. A Google egyébként elsősorban nem is magát a portált akarja megszerezni, hanem annak több millió látogatóját. A Yelpet novemberben 9 millióan keresték fel, míg a cég egyik mobil alkalmazását egymilliószor töltötték le.

Egyértelmű, hogy a Google a mobil piacokra összpontosít és igyekszik minél jobban felkészülni a következő években ezen a területen megvalósuló nagy áttörésre. A konkurensek persze szintén nem tétlenkedtek, a Yahoo például" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr991643621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása