A Google újabb engedményeket tett a kiadóknak
2009. december 21. írta: vecseilaszlo

A Google újabb engedményeket tett a kiadóknak

A cég újra engedett a könyvdigitalizáció kapcsán, de az ellenzők, ellenérdekeltek szerint ez még mindig nem elég – egy új piac felosztásának küzdelmei zajlanak.

Forrás: ITcafé
Szerző: Dajkó Pál


"Újabb fordulójához ért az az egyeztetési eljárás, melynek tétje az, hogy a Google vajon milyen feltételekkel működtetheti nagyszabású digitalizációs projektjét, melynek célja, hogy a lehető legtöbb papíralapú dokumentumot szkenneljék be, majd a szerzői jogoktól függően hozzáférést biztosítsanak ezekhez az anyagokhoz, illetve erre üzleti modellt is építsenek.

A kulturális területek szakemberei mellett az egész világ kiadói iparát megrázó vállalkozás körüli vita már jó ideje, a Google Books indulása óta folyik. Többször beszámoltunk arról, hogy a cég terveit és tevékenységét jelenleg legélesebben Európában támadják, de a korábban csillapodni látszó amerikai viharok sem csitultak el, mivel az ottani Igazságügyi Minisztérium helytelenítette a kiadók és a Google megállapodását, ugyanis úgy vélték, hogy az egyezség (egyszeri 125 millió dolláros kifizetés, illetve a digitalizált könyvek generálta kereskedelemből való tekintélyes részesedés biztosítása) esetleg káros lehet a most feljövőben lévő elektronikus könyvek piacára, ahol a Google a kiharcolt engedmények és kedvezmények miatt jogtalan előnyhöz jutna.

Ebben a folyamatban történt talán előrelépés, amikor" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr731614509

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Php Do Zero Ao Profissional 2019.01.27. 19:34:37

Magyar sikertörténet sexy bikini fronton #értékesötletek - értékes ötletek blog

Trackback: desenvolvedor php salario 2019.01.25. 04:56:05

Aha! A répától meg fütyülni lehet. - Shepherd szerint

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása