Az internet nem elbarikádozható
2009. december 17. írta: vecseilaszlo

Az internet nem elbarikádozható

Az Európai E-kereskedelmi és Internetjogi Központ (e-center) vezetői úgy vélik, hogy a világháló közel sem olyan veszélyes, mint amilyennek a hatóságok beállítják.

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"Az e-centernek Bécsben, Brüsszelben, Londonban, Lipcsében, Prágában és Budapesten is vannak irodái és a legnagyobb európai internetjogi szervezetnek számít. A központ szemináriumsorozatot szervezett, amelynek első rendezvényén az aktuális internetjogi kérdésekkel foglalkoztak a meghívott szakemberek.

Szóba került többek között a francia HADOPI hivatal létrehozása és azzal kapcsolatos francia alkotmánybírósági határozat, valamint az Európai Legfelsőbb Bíróság októberi ítélete, amely szerint bármelyik európai uniós tagállam betilthatja a bwin és más hasonló szolgáltatásokat, ha úgy ítéli meg, hogy az intézkedés segítségével megakadályozhatók a csalások és más bűncselekmények. Az e-center szakértői mindkét döntést bírálták, mondván a tiltások és az újabb barikádok építése helyett az internetet inkább ésszerűen szabályozni kellene az internetet. A szemináriumsorozatot a Bécsi Egyetem, a Bécsi Ügyvédi Kamara, az Osztrák Jegyzői Kamara és az osztrák főváros legfelsőbb bíróságának bevonásával szervezte meg az Európai E-kereskedelmi és Internetjogi Központ.

"A világháló önmagában nem veszélyesebb a valós életnél, éppen ezért nem kellene tiltásokkal és monopóliumokkal elbarikádozni!" - szögezte le közösen Dr. Michael Auer, a Bécsi Ügyvédi Kamara elnöke és prof. dr. Wolfgang Zankl, az e-center vezetője. A résztvevők elsősorban" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr161604067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása