Nem tesz magányossá az internet
2009. december 11. írta: vecseilaszlo

Nem tesz magányossá az internet

Forrás: [origo] techbázis > internet
 
"A Pennsylvaniai Egyetem kutatói által 2512 amerikai kikérdezése alapján készített jelentés szerint az internet és a Facebookhoz hasonló közösségi portálok használói, illetve a mobiltelefonok tulajdonosai ma több és változatosabb társadalmi kapcsolattal rendelkeznek, mint azok, akik nem élnek az új technológiákkal. Keith Hampton és Lauren Sessions, a felmérés készítői arra a következésre jutottak, hogy a társadalmi elszigeteltség nem változott 1985-höz képest, amikor az internet és a mobiltelefon még ismeretlen volt a nagyközönség számára.
 
Ez volt az első olyan kutatás, amely az új technológia és a társadalmi elszigeteltség közötti összefüggést vizsgálta, és noha gyakori, hogy az új technológiát teszik felelőssé a bajokért, az eredmény éppen a fordítottját igazolja. "Azok, akik a világhálót és a mobiltelefont használják, komoly társadalmi előnyökre tesznek szert" - hangsúlyozták a kutatók.
 

"A felnőtt lakosság 6 százalékának nincs senkije, akivel beszélgethetne, és 12 százalékának nincs bizalmasa - ez nagyjából megfelel a 25 évvel ezelőtti helyzetnek. Ám azoknak a kapcsolatrendszere, akik mobiltelefonnal rendelkeznek vagy interneten cserélnek fotókat, kiterjedtebb. Az elmélyültebb társadalmi kapcsolatok" ... >> 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr581590965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matakati (törölt) 2009.12.11. 19:31:54

Valóban nem magányosít el a net . Nekem inkább egy nagyszerű szórakozás ,ha lehetne és volna mondandóm egész nap itt lennék,és az a sok jó olvasnivaló ,szóval szerintem ez jó.
süti beállítások módosítása