Az NFH és a SzEK.org közösen fürkészte a jogalkotói szándékot
2009. december 10. írta: vecseilaszlo

Az NFH és a SzEK.org közösen fürkészte a jogalkotói szándékot

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK.org) kezdeményezésére példás gyorsasággal reagált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), így a két szervezet illetékesei tegnap tárgyalóasztalhoz ültek annak tisztázásra, vajon a webshopok, internetes áruházak üzletnek minősülnek-e.

Forrás: SZEK.org - Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Egyesület

"Az eredmény: a Szek.org és az NFH a jogalkotói szándék tisztázása érdekében a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz (NFGM) fordul. A válasz tartalmától függően dönt az NFH az érintett webshopok vizsgálatának ügyében.

Az ügy előzménye, hogy november végén a SzEK.org sürgős egyeztetést kezdeményezett az NFH vezetőivel, mivel a hatóság arra hivatkozva bírságolt meg 500 ezer forintra egy céget, hogy annak szexuális termékeket kínáló internetes kereskedelmi oldala, azaz webshopja valójában nem üzlet, csak egyszerű reklám. Dr. Kolozsi Sándor, az NFH Hatósági és Jogi Főosztályának vezetője és Kis Ervin Egon, a SzEK.org elnöke tegnap megtartott találkozójukon egyetértettek abban, hogy a hatóság eljárását képező jogszabály pontosításra szorul, mivel egyáltalán nem foglalkozik az internetes üzlet fogalmával. Kis Ervin Egon véleménye szerint tíz évvel ezelőtt" ... >>

Előzmények:
Az internetes bolt üzlet - helyiség nélkül

Az NFH megtiltotta, hogy Magyarországon online szexshop üzemeljen



 

 

 Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451589751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása