A közösségi portálokkal elvesznek az egyéniségek
2009. december 04. írta: vecseilaszlo

A közösségi portálokkal elvesznek az egyéniségek

A Facebook, a MySpace és más közösségi oldalak tömegével vonzzák az embereket. Félő azonban, hogy sokan eközben elveszítik a személyiségüket.

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"Több millió felhasználó látogatja naponta a Facebookot vagy éppen jelentkezik be a MySpace honlapjára, majd megosztják másokkal a legfontosabb velük kapcsolatos, esetleg a számukra érdekes információkat. Van, aki a betegségéről, a munkahelyi ügyeiről, a kapcsolatáról vagy éppen a szakításáról számol be. De ennek a nyitottságnak ára van - legalábbis Martin Simons szerint. A jelenségről Martin Simons külön összefoglaló anyagot is írt, amelynek címe: "A magánélet varázslata. Avagy mit veszítünk, amikor mindent közkinccsé teszünk."

Mark Zuckerberg jegyezte meg nemrég az általa alapított Facebookról, hogy: "Itt megfigyelhető, hogy miként igazodnak a szociális szokások a technológiailag lehetséges dolgokhoz." Tény, hogy a virtuális térben a barátságok egérkattintás útján köttetnek, a legbizalmasabb információkhoz akár ismeretlenek is hozzáférhetnek, elmondhatóvá válnak a legtitkosabb vágyak, vagy csak megosztható, hogy épp milyen hangulatban vagyunk. A közösségi portálok egyediek abban a tekintetben, hogy nincsenek korlátok, nincs rögzítve, mi számít intimnek vagy tabunak és mi nem. Egy "kapcsolatban élek" meghatározás könnyen egyedülállóra változhat és a folyamatokat bárki valós időben nyomon követheti. Mindenki" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr571573367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása