A 7 netes főbűn – Symantec tanácsok a biztonságos internetezéshez
2009. december 02. írta: vecseilaszlo

A 7 netes főbűn – Symantec tanácsok a biztonságos internetezéshez

Nemcsak a boszorkányok, szellemek, vámpírok vagy démonok riogatnak az idén a halottak napja (halloween) alkalmából, hanem másféle szélhámosok is: a netes bűnözők. Félre a fokhagymával és a szenteltvízzel, az itt nem használ! Megvédhetjük magunkat, számítógépünket, adatainkat, ha nem követjük el a hét főbűnt.

Forrás: Infovilág - a hiteles hírportál
Szerző: Kulcsár László


"Ne hagyjuk magunkat becsapni, vigyázzunk gépünk, pénzünk, személyes adataink biztonságára és kerüljük el a biztonságos internetezés ellen elkövethető hét főbűnt - tanácsolja a Symantec.Minden ötödik ember a netes bűnözés áldozata, az e-mail postafiók feltörésétől kezdve a személyes adatokkal való visszaélésig vagy a bankszámla leürítéséig sok minden megtörténhet. Néhány egyszerű óvintézkedés megvédhet bennünket, ennek ellenére gyakran nem vesszük a fáradságot, hogy megtartsunk elemi szabályokat.

„A világhálót használóknak végre alaposan át kéne gondolniuk a kockázatokat. Elhiszem, hogy nagyon csábítónak látszik, amikor egy márkás árut fél áron kínálnak, vagy pikáns sztorit ígér egy link, de ne tegyük kockára gépünk, bankszámlánk biztonságát. Kerüljük el a biztonságos internetezés ellen elkövethető hét főbűnt” - tanácsolja Harold Teasdale, a Symantec magyar területi igazgatója. A hét főbűn:

  • Lustaság: Nincs kedved telepíteni a biztonsági frissítéseket a gépeden, nem érsz rá telepíteni a szükséges bővítményeket? Tárt ajtókkal várod a vírusokat és az adataiddal visszaélő csalókat.
     
  • Torkosság: Habzsolod a netes pletykákat, egy híresség képe hab a tortán? Rosszindulatú szoftverek rejtőzködhetnek ezeken az oldalakon – keserű utóízt hagyva a szádban.
     
  • Büszkeség: “Nem kell nekem biztonsági szoftver, tudom én, mit csinálok” – ha lekapcsolod a vírusvédelmet, vagy a figyelmeztető jelzés ellenére megnyitsz egy veszélyes oldalt, letöltesz valamit, bármikor előfordulhat, hogy ugyanazzal a lendülettel egy veszélyes vírust is telepítettél a gépedre." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr571567080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása