Rólad szól - Miért nem olvasunk?
2009. december 01. írta: vecseilaszlo

Rólad szól - Miért nem olvasunk?

Gyakran találkozhatunk azzal a vélekedéssel, hogy manapság a fiatalok nem olvasnak eleget, és elveszették érdeklődésüket a könyvek iránt. A Fanta TrendRiport kutatásából kiderült, hogy a korosztály egyharmadának időtöltéséből kimarad a könyv – legyen az szépirodalom, vagy szakirodalom. De vajon miért nem köti le a mai kor fiataljait az olvasás?

Forrás: Cosmopolitan

"A kérdéshez Starcz Ákos, a Bookline.hu vezérigazgatója hozzáfűzte, a mai fiatalok - a rájuk jellemző felgyorsult, multitasking életmód miatt - egy történetre átlag 90 percet szánnak. Ezért nem is olvasnak. Azonban vannak kivételek, például az olyan könyvsikerek, mint a Harry Potter vagy a Twilight sorozat, melyek a fiatalok széles körét elérik, és ezáltal többekkel is megszerettethetik az olvasást. Dr. Kunsay Gyula pszichológus szerint amellett, hogy ezek valóban újszerű történetek, népszerűségüket az is növeli, hogy a fiatalok nem akarnak lemaradni egy ekkora sikerről.
 
Azok, akik olvasnak, átlagosan valamivel több, mint 5 órát töltenek könyvolvasással hetente. A lányok" ... >>

Kapcsolódó dokumentum:
Fanta Trendriport 6: "Múzsák vonzásában" Kultúra- és médiafogyasztási szokások a fiatalok körében.

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr681566387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása