Az NFH megtiltotta, hogy Magyarországon online szexshop üzemeljen
2009. november 27. írta: vecseilaszlo

Az NFH megtiltotta, hogy Magyarországon online szexshop üzemeljen

Remek sztorit dob fel Hampuk Richárd blogja, aki a témára levélben is figyelmeztette a Homárt. A meghökkentő poszt lényege, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egyik, idei döntése gyakorlatilag azt mondta ki fű alatt, hogy tilos erotikus webshopot üzemeltetni Pumaföldön.

Forrás: Tékozló Homár
Szerző: szily


"Az itt olvasható NFH-dokumentumból ugyanis az világlik ki, hogy az NFH arra a törvényi pontra való hivatkozással büntette meg félmillió forintra egy magyar online szexbolt tulajdonosát, miszerint "Tilos az olyan áru reklámja, amely rendeltetése szerint szexuális ingerkeltésre irányul." Márpedig, szól a kérlelhetetlen hatósági logika, a weboldalon erotikus eszközök adatai és ára olvashatók, ami reklámozza a termékeket, vagyis a dolog törvénytelen." ... >>



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság: Fogyasztóvédelmi bírság és kötelezés. A képre kattintva letöltheti a határozatot.

Kapcsolódó cikkek:
A webáruház csak reklám a fogyasztóvédelmi hatóság szerint
Hampuk Richárd a kommunikációról - web2.0, social media, politikai kommunikáció, reklám és marketing az én szemszögemből…

A Szexshopoknak over?
Horváth Ernő: E-commerce - Kereskedj JÓL a weben! Webáruház készítés, Webáruház fejlesztés, Webáruház marketing


Az ügy aktuális folytatása:
Az NFH és a SzEK.org közösen fürkészte a jogalkotói szándékot

SZEK.org: Az internetes bolt üzlet - helyiség nélkül

  
 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr101555714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdekvedo 2010.07.03. 09:13:57

Hát bizony ez egy komolyan kiszabott bírság, ellenben febbezhető!
Miért?
A Határozat szerint a szexuális termékekkel még véletlen sem szabadna kereskedni? Az e-kereskedelmi felületet reklámfelütként értelmezi?
Érdekes megközelítés, ellenben:
Ha egy eladásra kínált termékről nem tudok részletes leírással szolgálni, bemutatni, akkor szabálysértést követhetek el. A webáruházat kizárólag pontos webhely elérési útvonalon lehet elérni (webcím), ezáltal direkt látogatókat fogadok az oldalon, ergo a terméket nem spontán reklámként helyeztem az oldalra, hanem kizárólag az érdeklődők részére kívánom bemutatni. A vásárlást minden esetben egy ÁSZF elfogadásával kell szűrni. (ez egy speciális ÁSZF, amely egyben jogi nyilatkozat - életkorhoz kötött megrendelő) Ha itt a megrendelő hamisan tölti ki a felületet, úgy azért önnálló felelősség terheli.( hasonló mint egy személyi igazolvány hamisítása. )

Visszatérve a bírság alapjára. Itt a jogszabály értelmezése érdekes formát öltött - hatósági szempontból - és a hozott határozat szemben áll a szabad kereskedelem által biztosított jogokkal.

Ha kíváncsiak vagytok a pontos magyarázatomra, szívesen válaszolok rájuk.

Üdv.: Vállalkozói Érdekvédelem

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2010.07.06. 13:07:41

Szia Érdekvédő!

Azt tudom az ügyről, hogy született egy megegyezés. Van infód arról, hogy ennek mi a lényege, ill. milyen szabályozás vonatkozik jelenleg a szexuális (segéd)eszközök, és/vagy az alkohol termékek online (elektronikus katalógusból) történő árusítására?
süti beállítások módosítása