Az európai e-kereskedelem túlszárnyalja az amerikait
2009. november 27. írta: vecseilaszlo

Az európai e-kereskedelem túlszárnyalja az amerikait

Az Egyesült Államokban még mindig válságos hangulat uralkodik, ezzel szemben jelentős fellendülés észlelhető az európai térségben az internetes kereskedelmet illetően- legalább is ezt mutatják az aktuális prognózisok.

Forrás: Honliner - Online marketing szakmai portál
Szerző: Genda Csongor


"Az yStats.com Global B2C E-Commerce-Report című tanulmányában az olvasható, hogy a tengerentúli ecommerce bevételek mértéke 1.5%-at csökkenni fog az idei esztendőben a tavalyi értékhez képest. Ez az első visszaesés, amit az USA-nak el kell szenvednie az eddigi folyamatos, szinte feltartóztathatatlan növekedés után. Az öreg kontinens országait azonban nem csapta meg a visszaesés szele, hanem itt több helyen is kétszámjegyű bővülést jósolnak a szakemberek. Németországban például 13%-os, Nagy-Britanniában 17%-os, Franciaországban pedig a válságos időkben példátlannak számító 24%-os bővülés várható. A felmérés kitért az internetpenetrációra is, és e tekintetben előrevetíti az internetezők számbeli növekedésének a jelentős lassulását. A csökkenő trend azzal magyarázható, hogy mind ezidáig már csatlakozott a fejlett országokban élő lakosság nagy része a világhálóra. Az eCommerce riport egyes államok online kereskedelmi forgalmát is górcső alá vette, a piackutatók megvizsgálták a százalékos bővülést. A végkövetkeztetés szerint a keleti régiók" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr11555727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása