Tartalommegosztás: avagy mikor és hol nyomjunk a share gombra
2009. november 24. írta: vecseilaszlo

Tartalommegosztás: avagy mikor és hol nyomjunk a share gombra

Vágjunk itt egy kis rendet, mert kezd elszaladni a ló a linkmegosztogatásokkal. Vegyük sorra, mi mire jó.

Forrás: Webcserkészet 2.0
Szerző: hírbehozó


"Google Reader.
A Google feedolvasója kifejezetten arra van, hogy az ember kiloszámra olvasson híreket. Turkáljon, csemegézzen, másodpercenként váltson témák között. Itt elsősorban olyan tartalmakat érdemes megosztani, melyek valóban hírek, számítanak, azt gondoljuk, hogy érdekelheti ismerőseinket és a világot. Lehet tolni kilóra, senkit nem fog zavarni. Plusz van a "send to" funkció, ami azért jó, mert a híráramlat szebb hullámait (sic!) tovább lehet küldeni Facebookra, iWiW-re, emailben, stb.
Share-o-meter: 8
Kiknek jó? Azoknak, akik információéhesek éjjel-nappal.

Twitter.
Oké, már 2007-ben hozzá kellett szoknunk ahhoz, hogy a Twitter nagyrészt az IRC-szerű közösségi csetelésről szól. Annyival kiegészítve, hogy a Twitteren a rendkívüli hírek, ismerőseink által fontosnak gondolt egymondatosok is cikáznak a fejünk fölött. Hogy az RT-zésről, vagyis a tartalmak továbbosztásáról most ne is beszéljünk. Twitterre mehet ki minden, ami az ismerőseinknek fontos, érdekes lehet. De messze nem olyan válogatás nélküli tempóban, mint a GReader esetében.
Share-o-meter: 6
Kiknek jó? Azoknak, akik nem csak infókat akarnak olvasni, megosztani, de szocializálódni, beszélgetni is szeretnek.

Facebook." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr971548807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása