Saját webáruház uniós támogatással
2009. november 10. írta: vecseilaszlo

Saját webáruház uniós támogatással

Jó befektetés a webáruház, mert olcsón beindítható és üzemeltetése sem túl költséges. Online bolt nyitásához az e-kereskedelmi pályázatokon uniós támogatás is igényelhető. A kiírás meghatározza a támogatható projektek számát, ezért érdemes minél előbb beadni a pályázatot.

Forrás: [origo] vállalkozói negyed
Szerző: Aschenbrenner Sándor


"Akadozó ügyintézés!
A győri székhelyű Digitáltechnikai Kft. tavalyelőtt 3,5 millió forintot nyert, webáruházának fejlesztésére. Pályázatuk benyújtása előtt piacfelmérést végeztek, amiből kiderült, hogy a konkurens cégek közel kétharmada működtet franchise vagy saját fejlesztésű webes boltot. Az elnyert összeg segítségével a cégnél nem csak a webshopot alakították ki, egyúttal fejlesztették a webportált és a hírlevélküldő funkciót is. Emellett több idegen nyelvre fordították le az oldalon található információkat, illetve látássérültek számára is olvashatóvá tették a felületet. Kaproncai Tamás kereskedelmi vezető elmondta, olyan szolgáltatásokat is elindítottak, amelyeket támogatás híján valószínűleg elhalasztottak volna.

Alacsonyabb, például huszonöt százalékos támogatási minimumnál is meggondolandó, hogy bizonyos funkciókat kifejlesszen-e a vállalkozás.

Például a pályázati feltételek között elvárás vakok és gyengénlátók számára is olvashatóvá tenni a weblapot, a legtöbb vállalkozás számára viszont a látássérültek nem jelentenek célcsoportot.

Bár a vissza nem térítendő támogatás minden vállalkozásnak óriási segítség, a pályázat benyújtása megfontolandó, ha a piacra lépés sürgős. A lassú és bürokratikus ügyintézés miatt a benyújtás és a kifizetés között akár egy év is eltelhet. Egy nyereségorientált, valós piaci körülmények közt működő vállalkozás pedig nem várhat ennyit üzlete beindításával. A győri cég kereskedelmi vezetője 2007 novemberében adta be pályázatát, 2008 januárjában kapott értesítést befogadásáról, majd májusban írtak alá támogatói szerződést. A hétmillió forintos fejlesztés ötven százalékát finanszírozták uniós forrásból, amelyhez 2008 decemberében, három hónappal a projekt zárása és az elszámolás után jutottak hozzá, ezért a beruházás költségét a folyószámla hitelkeretének terhére kellett előfinanszírozni.

Több az új vevő
A győri cég korábban "előregyártott" webáruházat használt, ám a pályázati projektben ez a megoldás nem jöhetett szóba, ezért összetett kereskedelmi rendszer kialakítását tervezték. A fejlesztés eredményeként" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr751514591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása