Súlyosan átveri a vásárlókat egy rakás magyar webshop
2009. október 29. írta: vecseilaszlo

Súlyosan átveri a vásárlókat egy rakás magyar webshop

Aki Magyarországon online vásárol, az 8 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszaküldheti a megvett árut, aminek az árát a kereskedő köteles visszafizetni. Nincs tehát mérlegelés, a cuccot ki lehet bontani, lehet használni is, sőt az sem törvényi feltétel, hogy az eredeti csomagolás megmaradjon. Ezt nevezik elállási jognak, ami, könnyen belátható, az internetes kereskedelem létének egyik alapja.

Forrás: Tékozló homár - fogyassz, herdálj, szenvedj
Szerző: Szily


"Peti, a pompás nyomozókedvvel megáldott olvasó utánanézett, hogy mi a helyzet az elállási joggal a gyakorlatban. és azt találta, hogy jó pár hazai online áruházban súlyosan becsapják a vásárlókat. Annyira fellelkesültünk, hogy mi is utánanéztünk, és véletlen merítésünkben azonnal fennakadt több jelentős webáruház. Akinek van kedve, nézze meg a gyakran látogatott online boltjainak üzletszabályzatát, és írja meg nekünk, ott is betartják-e a törvényt. Részletek alant:" ... >>

 

 

 

 

Forrás: Törvényes webáruház-üzemeltetés

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr851465350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása