Háborút jelent-e a gerilla marketing?
2009. október 19. írta: vecseilaszlo

Háborút jelent-e a gerilla marketing?

A régió marketing vezetői fenntartásokkal kezelik a szokatlan megoldásokra építő kommunikációt, elsősorban harciassága miatt.

Forrás: Médiainfo.hu - médiások médiája
Szerző: gaborják 


"Dinamikus szakmai vita bontakozott ki a gerilla marketing témaköre körül a Central and Eastern European Marketing Leaders Summit (CEEMS 2009) konferencián. A gerilla marketing előnyeiről és eszközeiről Erin Reindl, a JWT régióért felelős koordinátora tartott előadást, számos sikeres esettanulmány bemutatásával.

A válság miatt folyamatosan zsugorodó költségvetések kreatív megoldásokra kényszerítik a marketingeseket, amelyek egyikeként adódik a gerilla marketing. A fogyasztókat szokatlan élethelyzetekben megtaláló aktivitások kulcsát a relevancia adja: a gerilla akciónak - legyen az közterületi, online vagy más megoldás - a megfelelő időben és helyen, de legfőképpen befogadó állapotban kell elérnie a közönséget. A kivitelezésen túl természetesen az üzenet sem mellékes, a megjelenésnek építenie kell a márkát. Ha viszont mindezt sikerül megvalósítani, Erin Reindl szerint a gerilla marketing eredménye, hogy a fogyasztó egyszerűen több időt tölt a márkával.

Ez az idő a közösen átélt élménynek köszönhetően alakulhat át tartós benyomássá. A gerilla marketing - ha jól csinálják - egyrészt" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr901457972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása