Online bankolás közben lopja el pénzünk egy trójai
2009. október 05. írta: vecseilaszlo

Online bankolás közben lopja el pénzünk egy trójai

Egy kaliforniai biztonsági cég munkatársainak egy olyan új trójai programot sikerült azonosítaniuk, amely különlegesen gyorsan szabadítja meg pénzétől az áldozatául esett webes bankolókat.

Forrás: PC Fórum - informatikáról mindenkinek
Szerző: Sting


"A frissen felbukkant vírusprogram ugyan elődeivel szemben nem csak naplózza és továbbítja gazdája részére a sikeresen lefigyelt netbankos azonosítókat, hanem azokat mindjárt fel is használja az éppen a gép előtt ülő személy számlaegyenlegének megcsapolásához.

A Finjan kutatói által azonosított URLzone trójai azért is különösen veszélyes, mert azáltal, hogy a legitim - a gép előtt ülő - felhasználó által kezdeményezett bankolási menet során utalja lopja el a pénzt, sikeresen képes kikerülni az ellopott azonosítókkal történő visszaélés azonosítására és kivédésére kifejlesztett gyakorlatilag bármilyen és minden technológiát. A vírusprogram működését ugyanis értelemszerűen sem pl. egy a géphez csatlakoztatandó hardverkulcs, sem a szerveroldalon elhelyezett olyan ellenőrzések nem tudják elcsípni, amelyek mondjuk azt vizsgálják, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr621428727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása