Szigorúan ellenőrzött webáruházak
2009. szeptember 24. írta: vecseilaszlo

Szigorúan ellenőrzött webáruházak

A Sweep day az Európai Unió tagállamainak fogyasztóvédelmi hatóságai közötti együttműködés keretében alkalmazott különleges ellenőrzési mód. Lényege, hogy egy adott témában, több európai uniós tagállam egyszerre, ugyanabban az időpontban, egységesen kidolgozott módszerek alapján végez ellenőrzést a világhálón, azaz megpróbálják a kiválasztott téma tekintetében az Internetet "tisztára sepregetni".

Forrás:
FOGYASZTÓK

"Az európai fogyasztóvédelmi együttműködés keretében 2007-ben szerveztek először Sweep day-t a repülőjegyek online árusításával foglalkozó internetes oldalak ellenőrzésére, tizenhat tagállam részvételével. Az első Sweep day sikerén felbuzdulva a 2008-ban ismét megrendezett közös akció során - immár huszonhét tagállam, valamint Izland és Norvégia részvételével - a mobiltelefonra letölthető tartalmakat népszerűsítő honlapokat ellenőrizték összehangoltan a tagállami hatóságok.

Idén az elektronikai webáruházak vannak soron
2009-ben a Sweep day az elektronikai termékeket árusító webáruházak ellenőrzését tűzte ki célul, különös tekintettel a fogyasztókat megillető elállási jog gyakorlati érvényesülésére. Az ellenőrzés azt vizsgálta, hogy a kiválasztott webáruházak üzemeltetői betartják-e a fogyasztóvédelmi előírásokat. A folyamatos hatósági jelenlét hozzájárulhat az unióban a fogyasztóvédelmi jogok érvényesüléséhez ezen a fogyasztóvédelmi szempontból különösen érzékeny területen.

Az idei sweep témájaként azért az elektronikus termékeket árusító webáruházakat választották a tagállamok, mert ezek a termékek a legnépszerűbbek az európai fogyasztók között. Ahogy az évek során egyre jobban terjed az internetes vásárlás, úgy nő az interneten vásárolt elektronikai cikkek száma." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr191402861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása