Keresőoptimalizálás - hogyan termeljen bevételt egy weboldal?
2009. szeptember 17. írta: vecseilaszlo

Keresőoptimalizálás - hogyan termeljen bevételt egy weboldal?

Ma már tény, hogy a felhasználók nagy része keresőkön keresztül informálódik, vagy érdeklődik a világhálón.

Forrás: Webcomm - Internethatékonyság - online marketing
Szerző: Bogschütz Dániel


"Sajnos nem annyira köztudott, de evidens tény az is, hogy a legtöbb esetben nem cégnévre, hanem termékre vagy szolgáltatásra keresnek rá az emberek.

Szintén tudott dolog, hogy a keresők találati oldalai közül kevesen nézik meg a 3. oldalnál hátrébb lévő találatokat.

Ha valaki ezeket elfogadja, könnyen rájöhet, hogy a vállalkozásához hasonló tevékenységgel sokkal többen foglalkoznak annál, minthogy a véletlenre lehetne bízni cégük megtalálhatóságát. Egy keresőbarát weboldal felbecsülhetetlen érték, hiszen segítségével egy cég azokat a felhasználókat érheti el, akik érdeklődnek a tevékenysége iránt, ráadásul akkor, amikor fogékonyak az információkra. De mégis mire kell odafigyelni ahhoz, hogy egy oldal keresőbarát legyen?

Az átláthatóság kedvéért érdemes kettébontani a keresőkkel kapcsolatos marketing tevékenységet. Az egyik rész a SEO (Search Engine Optimalization) azaz Keresőoptimalizálás, aminek a segítségével egy keresőkre optimalizált weboldal alakítható ki. A másik a SEM (Search Engine Marketing), ami minden olyan reklámtevékenységet magában foglal, ami a keresőkkel kapcsolatos (például a PPC hirdetések). Ebből a cikkből kiderül, hogy a gyakorlatban mit kell tenni ahhoz, hogy a keresők jobb találati pozícióval díjazzák az elvégzett munkát." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr61386191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navigátor Credit · http://www.navigatorcredit.hu/ 2009.09.17. 09:37:23

Köszönöm jó a cikk, eddig én H1-et használtam, de kiproblom a javasolt H2-es kiemelést is.

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2009.09.18. 07:33:34

Már megérte, hogy bekukkantottál és Bogschütz Dániel megírta a cikket.
süti beállítások módosítása