Elektronikus támadás a könyvkiadók ellen
2009. szeptember 10. írta: vecseilaszlo

Elektronikus támadás a könyvkiadók ellen

Komoly harc készülődik a nyomtatott könyvek kereskedői és az elektronikus kiadványokkal foglalkozó online áruházak között. Úgy tűnik, hogy az internetes cégek számára eljött a pillanat, amikor érvényesíteni akarják az elektronikus kereskedelemből származó előnyt, ami jóval kisebb költséggel jár, így nagyobb árrést is eredményez – számol be a Financial Times.

Forrás: Világgazdaság Online

"Szorongatott könyvkiadók
A könyvkiadás végét jelentheti, ha a nagy internetes szolgáltatók – a Google, az Amazon, vagy a Barnes & Noble – a kiadókat áraik csökkentésére kényszerítik a már bevezetett, valamint bejelentett változásaikkal. Az új gyakorlat alapján az Amazon minden elektronikus könyvet 9.99 dollárért adna az Egyesült Államokban, valamint a Google több millió lejárt jogdíjú könyvet tenne közzé szabad felhasználásra – azonban erről nem egyeztettek a könyvkiadókkal, melyek ezt nehezményezik, és ellenséges lépésként értékelik - írta a Financial Times.

Arnaud Nourry, a világ második legnagyobb könyvkiadójának, a francia Hachette vezérigazgatója szerint az e-könyvek kereskedői egyoldalú, a nyomtatott könyvek piacán működő cégekkel a nem egyeztetett politikájuk miatt a kiadók nyereségét gyakorlatilag eltűntethetik. A Hachette a közelmúltban még" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr371366359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása