A webhely szövegének öt célja
2009. szeptember 08. írta: vecseilaszlo

A webhely szövegének öt célja

Nem egy vállalkozás nagy súlyt fektet webhelye grafikájára és vizuálisan érdekes kialakítására, azonban kevés szöveget helyez el webhelyén. A tájékoztató jellegű szöveg biztatóan hat a látogatókra, valamint indexelhető anyagot nyújt a keresőmotoroknak. Hol is kezdjük tehát? Lássuk azt az öt pontot, amit a szövegnek teljesítenie kell.

Forrás: Google Conversion University
Szerző: Alden DeSoto


"Tegye világossá, miben különbözik versenytársaitól
Miért döntsön úgy a látogató, hogy épp Öntől, és nem a számtalan hasonló vállalkozás valamelyikétől fog vásárolni? Ha felháborítja az a gondolat, hogy bármely vállalkozás "lehet éppoly jó, mint az Öné", akkor talált valami fontosat, amit el kell mondania közönségének.

Nem kell rossz fényben feltüntetnie a konkurenciát -- ez nem szükséges, és többnyire nem is tanácsos. Ehelyett inkább arról beszéljen látogatóinak, mi teszi egyedivé az Ön hozzáállását az üzlethez. Amennyiben egy bizonyos területre vagy megközelítési módra specializálódik, magyarázza el, hogyan -- és miért -- teszi ezt. Ha világossá teszi, mi az, amiben különbözik, akkor látogatói tájékozottabb vásárlói lesznek az Ön által kínált szolgáltatásoknak és termékeknek.

Elégítse ki a látogatók tudásvágyát
A vizsgálatok tanúsága szerint a keresők először gyakran csupán az alapvető keresést hajtják végre az interneten, és csak később térnek vissza a webhelyre konverzió végzése vagy az adott vállalkozás jobb megismerése céljából. Amilyen mértékben képes előre látni és megválaszolni a keresők kérdéseit, pontosan azt nyújtsa a látogatóknak, amit keresnek, igyekezve elnyerni bizalmukat és hűségüket.

E tartalom létrehozásakor tegye fel magának a kérdést:" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr231360552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panyizsuzsi · http://www.panyizsuzsi.hu 2009.09.08. 10:59:18

Azonban vannak olyan iparágak, ide értve a művészet minden fajtáját, ahol az igényes képi anyag elengedhetetlen, sőt akár fontosabb, mint a szöveg.

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2009.09.08. 15:22:13

Ebben igazad is van, azonban ahogy a cikk eleje is írja: "indexelhető anyagot nyújt a keresőmotoroknak". Vagyis, ha nincsenek webre optimalizált szövegek a képek mellett, illetve a képeknek nincsenek kitöltve az alt tag-jeik, akkor bizony nehezebben és kevesebben találják majd pedig az adott weboldalt. És ez ugye a művészeti site-ok esetében sem lehet cél :-)
süti beállítások módosítása