Információ-építészet, avagy milyen bor illik a rénszarvas-pecsenyéhez?
2009. augusztus 28. írta: vecseilaszlo

Információ-építészet, avagy milyen bor illik a rénszarvas-pecsenyéhez?

A weblapok felhasználóbarát kialakítása nagyban befolyásolja azok sikerességét.


Forrás: CompLex magazin
Szerző: Pónya Judit


"Nem elég rengeteg adatot, dokumentumot vagy gazdag áruválasztékot kínálni a látogatóknak, de azt az információ mennyiségével összhangban, áttekinthető szerkezetben, logikusan csoportosítva kell bemutatni, továbbá biztosítani kell, hogy a keresett információ gyorsan megtalálható legyen. Lássunk erre egy példát!

Norvégiában a Vinmonopolet rendelkezik a 4,7 százaléknál nagyobb alkoholtartalmú italok forgalmazásának kizárólagos jogával. A Vinmonopolet webes boltját tervezők számára nagy kihívást jelentett az eladásra és reklámozásra vonatkozó szigorú jogi szabályozás, ugyanis nem alkalmazhatták az online áruházakban gyakran használt, választást könnyítő marketingeszközöket, így például nem közölhetnek ajánlásokat, nem emelhetik ki a népszerű termékeket és márkákat. Még a termékek képe sem használható fel.
A mintegy tízezer terméket tartalmazó, teljesen semlegesként kezelt adathalmazt kell mégis úgy megjeleníteni, hogy a felhasználó megtalálja az igényeinek megfelelő terméket." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr141342373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása