Hogy készüljön a céges honlap?
2009. augusztus 26. írta: vecseilaszlo

Hogy készüljön a céges honlap?

Ma már egy valamire való cég nem engedheti meg magának, hogy ne legyen jelen az interneten, ne tartson fenn önálló weboldalt, amelyen bemutatja magát, tevékenységét, szolgáltatási körét, sőt, amennyiben lehetősége van rá, akár szolgáltatást is nyújthat. Az alábbiakban azoknak kívánunk segíteni, akik most tűzték ki célul, hogy önálló weboldalt fejlesszenek. A követelmények és szempontrendszerek rövid felvázolásával írásunk talán gondolatébresztő lehet, és azoknak is segítségül szolgálhat, akik honlapjuk megújításán törik a fejüket.

Forrás: CompLex magazin
Szerző: Pónya Judit


"A jó vállalati weboldal megfelel a felhasználók elvárásainak és a vállalati céloknak is. Az alábbiakban megfogalmazott tervezési alapelvek mindegyik weboldal-alaptípusra vonatkoznak, függetlenül a céltól, a tartalomtól, az interaktivitás (és „e-business”-fejlettség) mértékétől. A professzionálisan megépített céges weboldal növeli a bizalmat, s ezáltal is építheti a vállalat/márka/termék imázsát.

A weblap egy négy elemű rendszerként fogható fel, melynek elemei más-más nézőpontot és tervezési szakértelmet kívánnak meg (lásd az ábrát).
Szerkesztői szemlélet (content)
A szerkesztők, szerzők által meghatározott tartalom létrehozásához szükséges. Elsőként azt kell meghatározni, mi az az információ, szöveg és adathalmaz, amit szeretnénk eljuttatni a befogadóhoz. A tartalom azonban nem közvetlenül jut el a felhasználóhoz, a felhasználói tapasztalatot módosítja a „közeg”, a weboldal kialakítása: a felhasználó mintegy három rétegű burkon keresztül szemlélve látja csak az elé tárt tartalmakat. Ha valamelyik burok nem megfelelő minőségű – nem átlátható –, a tartalom egy része, vagy akár egésze elveszhet." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr241337800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása